Extra inzamelronde oud papier

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Extra inzamelronde oud papier

Op woensdag 6 mei, donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei wordt vanwege de corona maatregelen eenmalig het oud papier anders ingezameld dan u gewend bent. De inzameling vindt namelijk plaats op werkdagen, overdag. Leden van de (sport)verenigingen, die normaal gesproken de inzameling uitvoeren, doen dat momenteel niet in verband met de geldende maatregelen. Als eventuele nieuwe of andere maatregelen in juni het toelaten wordt de inzameling door de verenigingen dan weer opgepakt zoals u gewend bent. Alle geplande inzamelingen volgens de afvalkalender in de maand mei komen hiermee te vervallen!

  • De inzamelrondes starten om 6.00. Dit betekent dat u op tijd uw oud papier buiten moet zetten. Dit mag u al de avond van tevoren doen, na 20.00.
  • De route indeling is anders dan u gewend bent, het kan dus zijn dat er vroeger of juist later dan normaal op de aangegeven dag in uw wijk wordt ingezameld. Is er aan het einde van de dag nog geen inzameling geweest dan verzoeken we u contact op te nemen met de gemeente Valkenburg aan de Geul via telefoonnummer 14 043. Maak geen keuze in het menu maar blijf aan de lijn zodat u een medewerker van de gemeente te spreken krijgt.  
  • Aangezien u wellicht extra veel oud papier hebt opgespaard verzoeken we u goed te letten op de wijze waarop het papier aangeboden dient te worden. Oud papier dient te worden gebundeld met behulp van sisal of katoentouw of kan verpakt in een kartonnen doos. Let er dan op dat het papier niet kan verwaaien en elk pakket niet zwaarder weegt dan 7 kilo.
  • Ook vragen we u het oud papier zodanig te plaatsen dat het geen overlast veroorzaakt voor voetgangers of overige weggebruikers.

De planning van de routes is als volgt:

Woensdag 6 mei

-          Emmaberg

-          Hekerbeek

-          Walem

-          Broekhem Noord

-          Broekhem

-          Strabeek

-          Houthem St Gerlach

Donderdag 7 mei

-          Centrum Valkenburg

-          Schin op geul

-          Oud Valkenburg

-          Schoonbron

-          Sibbe

-          IJzeren

Vrijdag 8 mei

-          Berg en Terblijt

-          Vilt

Voor het overige afval (GFT-RESTAFVAL-PMD) wordt gewerkt met professionele inzamelaars. Deze afvalinzameling wordt voortgezet zoals op de afvalkalender vermeld staat. Met de Milieu App bent u telkens op de hoogte van het laatste nieuws over afvalinzameling. Download de app in de App Store of op Google Play.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.