Ondersteuning voor mantelzorgers in Valkenburg aan de Geul in tijden van het coronavirus

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Ondersteuning voor mantelzorgers in Valkenburg aan de Geul in tijden van het coronavirus

In deze tijd van het coronavirus is het een uitdaging om mantelzorger te zijn. We moeten leren omgaan met een behoorlijk aantal maatregelen en veranderingen die veel impact hebben op ons als persoon, ons gezin/familie en onze mantelzorgsituatie.

De afgelopen week hebben we veel mantelzorgers gesproken en gehoord waar ze zoal tegenaan lopen; ouders die in een aanleunwoning wonen en niet meer in het verpleeghuis kunnen eten, familie die over de grens woont en niet meer op bezoek kan komen, dagopvang voor een naaste die gesloten is.

Ook het steunpunt heeft helaas, in overleg met de GGD, maatregelen moeten treffen zoals het stoppen van de huisbezoeken door de mantelzorgconsulenten/ mantelzorgmakelaar en vrijwilligers en het annuleren van groepsactiviteiten voor mantelzorgers en vrijwilligers. Ook hebben tot nader bericht geen ziekenbegeleidingen door onze vrijwilligers plaats. 

In onze nieuwsbrief die u kunt downloaden willen we u informeren op welke wijze onze medewerkers en vrijwilligers, in deze tijd toch iets voor u kunnen betekenen. Verder ontstaan in een rap tempo lokale, regionale en landelijke initiatieven om mensen te helpen in deze nieuwe situatie. In deze nieuwsbrief een eerste overzicht van lokale initiatieven per gemeente.

Tot slot: heeft u een goeie tip of initiatief dat u helpt? Mail het ons via info@mantelzorgzuid.nl. Dan kunnen we met uw tip weer andere mantelzorgers verder helpen.

Wij wensen u allemaal veel sterkte in deze ingrijpende periode.
Let een beetje op elkaar, maar zeker ook op uzelf.

Team Steunpunt Mantelzorg Zuid en haar vrijwilligers

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.