Oud papier wordt tijdelijk niet opgehaald

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Oud papier wordt tijdelijk niet opgehaald

Zondagavond is landelijk besloten alle sportclubs en verenigingen te sluiten. Vrijwilligers van deze verenigingen halen in onze gemeente het oud papier op. Om de verspreiding van het coronavirus via en tussen vrijwilligers uit clubs/verenigingen tegen te gaan is de papierinzameling tot en met 6 april stopgezet. Oud papier is droog en schoon afval, het ophalen ervan wordt daarom beschouwd als niet noodzakelijk. U kunt ervoor kiezen om het papier zelf naar het milieupark te brengen of om het tijdelijk op te sparen tot de volgende ophaalronde.

Op dit moment is besloten geen oud papier op te halen tot 6 april aanstaande. We houden de landelijke informatie aan en informeren u als deze termijn verlengd zou worden. Concreet betekent het dat de inzamelingen op 25 maart (Berg en Geulhem), 28 maart (Schin op Geul) en 2 april (Sibbe en IJzeren) komen te vervallen. U wordt verzocht om het oud papier dan ook niet aan te bieden.

Voor het overige afval (GFT-RESTAFVAL-PMD) wordt gewerkt met professionele inzamelaars. Deze afvalinzameling wordt voortgezet zoals op de afvalkalender vermeld staat.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling op woensdag tot en met 6 april. Het Klant Contact Centrum is dan geopend tot 17.00 uur.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.