Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Lintjesregen in Valkenburg aan de Geul

De Lintjesregen heeft dit jaar in aangepaste vorm plaatsgevonden.

Burgemeester Jan Schrijen nam via tele-verbinding vrijdagochtend contact op met drie inwoners uit Valkenburg aan de Geul om hen te feliciteren met de onderscheiding.

De onderscheidingen zelf worden op een later moment dit jaar uitgereikt. Wanneer dat zal zijn is nu nog niet bekend. De gebruikelijke ontvangst van gedecoreerden in het gemeentehuis op Koningsdag (27 april 2020) gaat dit jaar niet door.

Koninklijke Onderscheidingen 2020

Huub Maenen Valkenburg, (73 jaar) Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Huub Maenen heeft zich op vele fronten maatschappelijk verdienstelijk gemaakt. Kunst, cultuur en behoud van het plaatselijk erfgoed staan bij hem hoog in het vaandel. Zo is hij sinds 2003 bestuurslid van meerdere stichtingen en verenigingen:

  • Penningmeester en fondsenwerver van de Stichting Teekens aan de Wand.
  • Penningmeester van de Stichting Historische en Heemkundige Studies. 
  • Penningmeester van de verenging Mergel.nU. 
  • Penningmeester van de Stichting Herbouw Monument Grendelplein.
  • Penningmeester van Museum Valkenburg. 
  • Burgercommissie lid van de raadsadviescommissie Sociaal Domein. 

Wiel Ruijpers Walem, (62 jaar) Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Wiel Ruijpers is als bestuurslid van de fanfare St. Cornelius Schin op Geul medeverantwoordelijk voor de algemene gang van zaken en heeft een aantal specifieke taken. Zo is hij aanspraakpunt van de leden na de wekelijkse repetitie. Hij is verantwoordelijk voor het beheer van de instrumenten en verzorgt het vervoer van de instrumenten bij optredens en concerten. Hij is tevens voorzitter van de muziekcommissie en is actief betrokken bij acties om fondsen voor de fanfare te verwerven. Ook is hij actief als vrijwilliger bij de stichting Sjaasbergergank en bij de jaarlijkse zomermarkt in Walem, die wordt georganiseerd door schutterij St. Mauritius.

Jos Scheijen Houthem St. Gerlach, (65 jaar) Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Jos Scheijen is 52 jaar lid van de fanfare St. Cornelius Schin op Geul. Hij is een muzikant in hart en nieren en al vele jaren op diverse fronten actief voor de fanfare. Hij zet zich met name in voor de jeugdopleiding en het werven van jeugdleden. Ook is hij lid van de muziekcommissie en beheert hij het archief van de muziekwerken. Als concertmeester vervangt hij de dirigent bij routinematige optredens. Ook wordt hij als vrijwilliger ingezet bij meerdere grote evenementen voor de vereniging, waarvan de opbrengsten voor de fanfare zijn. Kortom, een echte steunpilaar voor fanfare St. Cornelius.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.