ProRail vernieuwt spoor in Valkenburg

Vanaf 11 oktober tot en met 21 oktober.

ProRail laat in de herfstvakantie grote delen van het spoor vernieuwen tussen Maastricht en Heerlen. Dat doet ProRail bewust in de vakantieperiode omdat er dan minder reizigers zijn. Arriva zet stop- en snelbussen in.


Overweg Nieuweweg afgesloten

Vanaf vrijdagavond 11 oktober tot en met maandagochtend 21 oktober is er geen treinverkeer tussen Maastricht en Heerlen. In Valkenburg gaat ProRail delen van het spoor en wissels vernieuwen. Ook wordt een gedeelte van de overweg Nieuweweg vervangen. Daarom wordt die overweg tijdens de werkzaamheden afgesloten. De overweg aan de Spoorlaan blijft in die periode gewoon open voor verkeer.


Bereikbaarheid tijdens Bokkemèrt op zondag 13 oktober

Op zondag 13 oktober is de jaarlijkse Bokkemèrt. De gemeente heeft overleg gevoerd met ProRail over de bereikbaarheid van Valkenburg en de verwachte drukte. ProRail zorgt daarom dat de doorgang voor verkeer via de overweg Nieuweweg op 13 oktober mogelijk is door inzet van verkeersregelaars.

In het weekend van 12 en 13 oktober is ook de overweg aan de Bosstraat afgesloten. Alle overige overwegen zijn gedurende deze week gewoon open.

Verkeersmaatregelen

De omleiding voor de overweg Nieuweweg is voor het gemotoriseerd verkeer via de A79 naar afrit 3 (Valkenburg). Verkeer op de Hekerweg en komende vanuit Hulsberg wordt ook direct naar de snelweg verwezen.

Overlast

Helaas kunnen ProRail en de gemeente niet voorkomen dat er tijdens de werkzaamheden overlast ontstaat. ProRail moet als spoorbeheerder met diverse partijen rekening houden. Dit betekent dat niet altijd en overal zonder overlast gewerkt kan worden. ProRail is hierin tegemoet gekomen met inzet van verkeersregelaars tijdens de Bokkemèrt. Zo wordt de bereikbaarheid en doorstroming van verkeer zo goed mogelijk geregeld.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.