Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

Neem deel aan de online thematour.

Sinds 2018 wonen Dré Hendriks en zijn vriendin in hun huis uit 1969. Vanuit hun interesse in duurzame energie hebben zij deze  voorzien van een lucht/water-warmtepomp die de benedenverdieping verwarmt en het huis voorziet van warm water. Dré vertelt: “Dit vroeg een goede voorbereiding, zoals het aanpassen van de meterkast en het leidingwerk. Het installeren van de infraroodpanelen op de bovenverdieping en de zonnepanelen op het dak waren wat dat betreft een stuk eenvoudiger.” Tijdens de online thematour op zaterdag 30 mei vertelt hij hoe hij dit heeft aangepakt en zijn plannen voor de toekomst. Aanmelden kan via https://bit.ly/2zN5OIW

De online thematours

Dit voorjaar vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, en om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname. 

De Nationale Duurzame Huizen Route

De thematours worden georganiseerd in samenwerking met gemeente Valkenburg aan de Geul en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning. 

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.