Iemand machtigen om te stemmen

Kunt u niet zelf naar het stembureau komen? Dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen. Dit kan op 2 manieren:

  • via de volmacht op uw stempas, of
  • via een schriftelijk volmachtsbewijs. 

Volmacht op uw stempas

U kunt via uw stempas iemand anders voor u laten stemmen. Dit heet een onderhandse volmacht. U doet dit door de achterkant van uw stempas in te vullen. De persoon die voor u gaat stemmen moet in de gemeente Valkenburg aan de Geul wonen. De persoon die voor u gaat stemmen en uzelf moeten de volmacht allebei ondertekenen.

De persoon die voor u gaat stemmen moet op 23 mei 2019 meenemen naar het stembureau:

  • De ingevulde stempas, door u allebei ondertekend;
  • Een kopie van uw identiteitsbewijs. Zonder deze kopie mag de persoon géén stem voor u uitbrengen. Dit mag ook een foto zijn op een mobiele telefoon of tablet, zolang het stembureau de informatie op uw identiteitsbewijs goed kan lezen;
  • Zijn/haar eigen stempas;
  • Zijn/haar eigen identiteitsbewijs.

Let op. Deze persoon kan uw stem alleen uitbrengen tegelijkertijd met zijn eigen stem. Een persoon mag maximaal 2 volmachtstemmen uitbrengen per verkiezing.

Schriftelijke volmacht

Kunt u de stempas niet omzetten in een volmachtbewijs? Bijvoorbeeld omdat u tussen 6 maart en 20 maart in het buitenland bent? Dan kunt u iemand voor u laten stemmen via een schriftelijk volmachtsbewijs.

Vul het formulier Verzoek om bij volmacht te stemmen in. De persoon die voor u gaat stemmen en uzelf ondertekenen allebei het formulier. De persoon die voor u gaat stemmen hoeft niet in dezelfde gemeente te wonen. Wel moet de persoon in Nederland wonen..

Stuur het formulier naar:

Gemeente Valkenburg aan de Geul
Team Verkiezingen
Antwoordnummer 14
6300 VB Valkenburg

U kunt het formulier niet naar ons mailen omdat er privacygevoelige informatie in staat.

De gemeente moet uw schriftelijk verzoek op zijn laatst 20 mei 2019 12.00 uur ontvangen. Houd er rekening mee dat de post er soms een paar dagen over doet.

De persoon die voor u gaat stemmen krijgt het volmachtsbewijs thuisgestuurd. Deze persoon hoeft geen kopie van uw identiteitsbewijs mee te nemen tijdens het stemmen.

Let op. Deze persoon kan uw stem alleen uitbrengen tegelijkertijd met zijn eigen stem. Een persoon mag maximaal 2 volmachtstemmen uitbrengen per verkiezing.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens

Nieuwsbrief bekendmakingen

Wilt u wekelijks per mail bekendmakingen ontvangen van gemeenten, provincies en waterschappen gesorteerd op postcodegebied, interesse en onderwerp?

Maak dan een eigen account aan op de website www.overheid.nl.