Gevonden voorwerp aangeven

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Gevonden voorwerp aangeven

Als u een voorwerp vindt, moet u dit zo snel mogelijk teruggeven aan de eigenaar. Als u niet weet wie dat is, dan moet u het voorwerp zo snel mogelijk aangeven bij de gemeente.

verlorenofgevonden.nl
Gemeente Valkenburg participeert in www.verlorenofgevonden.nl . Als u een gevonden voorwerp aangeeft, wordt het geregistreerd en op deze website getoond. Uw persoonlijke gegevens worden niet vermeld.

Wat moet u doen? 

Online
U kunt het gevonden voorwerp via deze link online aangeven. U heeft hiervoor geen Digid nodig.

Aan de balie
Wilt of kunt u geen gebruik maken van Internet? Dan kunt het verloren voorwerp ook tijdens openingsuren persoonlijk melden bij de receptie van het gemeentehuis. Bel voor meer informatie 14 043.

Uitzonderingen

  • Voorwerpen als sleutels, paraplu’s, handschoenen, sjaals of knuffels worden door gemeente Valkenburg in de regel niet geregistreerd. U kunt ze wel afgeven bij de ontvangstbalie van het Gemeentehuis.
  • Paspoorten, rijbewijzen en andere identiteitspapieren moeten verplicht worden afgegeven bij de balie van Bevolking.
  • Heeft u een (huis)dier gevonden? Via deze pagina vindt u een aantal instanties waar u terecht kunt.
  • Grote voorwerpen (zoals fietsen) hoeft u niet af te geven. Deze worden bij u thuis opgehaald.


Bijzonderheden en tips

Zelf bewaren of afgeven?
U kunt het gevonden voorwerp als vinder na registratie zelf bewaren of afgeven bij de gemeente. Als u het zelf wilt bewaren, moet u voor het onderhoud zorgen. Het moet in dezelfde staat blijven als bij de vondst. Als u het voorwerp afgeeft, doet de gemeente dit. Als u het voorwerp zelf bewaart, en de eigenaar meldt zich niet binnen de daarvoor gestelde termijn, dan wordt het voorwerp uw eigendom. Heeft u het afgegeven bij de gemeente? Dan wordt de gemeente eigenaar en kan dan bepalen wat ermee gebeurt. Binnen het gemeentehuis is de beschikbare opslagcapaciteit beperkt. Grotere voorwerpen worden daarom door de gemeente opgeslagen in een externe opslaglocatie.

Bewaartermijnen
Voor voorwerpen met een geschatte waarde tot € 450,- geldt een bewaartermijn van drie maanden. Kostbare voorwerpen moeten een jaar bewaard worden. Als de eigenaar zich binnen de gestelde termijn meldt, bent u als vinder verplicht om de eigenaar te ontvangen en hem zijn eigendom terug te geven. De gemeente informeert u als de eigenaar het gevonden voorwerp komt afhalen. De termijn begint op de dag nadat u het voorwerp bij de gemeente heeft gemeld.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens