Verloren voorwerp melden/terugvinden

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Verloren voorwerp melden/terugvinden

Heeft u iets verloren? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Uw melding wordt geregistreerd en u krijgt daarvan een bewijsbrief.

Zoeken op www.verlorenofgevonden.nl
Gemeente Valkenburg participeert in www.verlorenofgevonden.nl. Op deze landelijke website worden alle bij gemeenten geregistreerde gevonden voorwerpen getoond. Ontdekt u op deze website een voorwerp dat op dat van u lijkt? Neem dan contact op met de gemeente waar het geregistreerd staat, onder vermelding van het registratienummer. De gemeente stelt u niet op de hoogte van eventuele vondsten die op uw eigendom lijken.

Wat moet u doen?

Online
U kunt uw verloren voorwerp via deze link digitaal melden. U heeft hiervoor geen Digid nodig.

Aan de balie
Wilt of kunt u geen gebruik maken van Internet? Dan kunt het verloren voorwerp ook tijdens openingsuren persoonlijk melden bij de receptie van het Gemeentehuis. Bel voor meer informatie 14 043.

Uw eigendom ophalen
Hiervoor komt u persoonlijk naar de receptie van het Gemeentehuis. Samen met u wordt gecontroleerd of het gevonden voorwerp inderdaad van u is.

 • Blijkt het uw eigendom te zijn en wordt het door de gemeente bewaard? Dan krijgt u uw voorwerp meteen mee, óf een bewijs waarmee u het op de externe opslaglocatie kunt afhalen.
 • Deze is iedere donderdag geopend tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Is uw eigendom bij de vinder in bewaring? Dan krijgt u de adresgegevens van de vinder mee.


Wat heeft u nodig?
Als eigenaar van een bij de gemeente geregistreerd voorwerp, moet u informatie kunnen geven over bijvoorbeeld:

 • Specifieke kenmerken van uw verloren voorwerp;
 • Mogelijke plaats en tijdstip van het verlies;
 • Een document of voorwerp dat bij uw verloren voorwerp past, zoals een aankoopbewijs of een registratienummer.

Als u het verlies gemeld heeft bij de gemeente, moet u de bewijsbrief meenemen.
Daarnaast moet u zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Uitzonderingen

 • Voorwerpen als sleutels, paraplu’s, handschoenen, sjaals of knuffels worden door gemeente Valkenburg aan de Geul in de regel niet geregistreerd. U kunt voor dit soort voorwerpen informeren bij de receptie van het Gemeentehuis of ze werden afgegeven.
 • Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart en/of vreemdelingendocument verloren? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal kunt u een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart en/of vreemdelingendocument of rijbewijs aanvragen bij de balie van Bevolking.
 • Is uw (huis)dier vermist? Via deze pagina vindt u een aantal instanties waar u kunt informeren.
 • Vermoedt u diefstal? Doe dan aangifte bij de politie.

Bewaarlocaties
Gevonden voorwerpen worden bij de gemeente Valkenburg aan de Geul of bij de vinder thuis bewaard en onderhouden. Bewaart de vinder uw eigendom? Dan heeft de gemeente de adresgegevens.

Bewaartermijnen
Voorwerpen worden gedurende drie maanden bewaard. Is de geschatte waarde van de vondst meer dan € 450,-? Dan geldt een bewaartermijn van een jaar.

Als de geldende bewaartermijn is verstreken, wordt de gemeente of de vinder eigenaar van deze voorwerpen en kan dan bepalen wat ermee gebeurt.

Bijzonderheden en tips
Heeft www.verlorenofgevonden.nl geen resultaat opgeleverd? Dan heeft u ook nog andere mogelijkheden om uw eigendom terug te vinden.

 • Iets verloren in een gebouw (ziekenhuis, winkel of café)? Neem dan contact op met de beheerder van dat gebouw.
 • Iets verloren in het openbaar vervoer? Raadpleeg dan de site van de betreffende vervoerder. Raadpleeg bijvoorbeeld de Servicepagina van NS of pagina Klantenservice van Veolia.

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens