Afvalkalender en afvalwijzer

Lees de laatste updates over het coronavirus en de maatregelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul >

Informatie voor ondernemers: Lokale maatregelen voor tegemoetkoming ondernemers

Landelijk noodpakket voor ondernemers / Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers​

Afvalkalender en afvalwijzer

Afvalkalender online

AfvalkalenderU kunt de afvalkalender ook online bekijken. Na het invullen van uw postcode en huisnummer kunt u uw persoonlijke afvalkalender downloaden.

De afvalkalender is adres afhankelijk. Op diverse dagen, in diverse frequenties worden in Valkenburg aan de Geul de verschillende afvalstromen opgehaald. De  afvalkalender geeft informatie over de inzameldagen die voor u gelden. Ook verschuivingen in verband met feestdagen zijn hier duidelijk zichtbaar.

GFT wordt alleen op dinsdag of donderdag ingezameld. De wekelijkse inzameldag is afhankelijk van uw adres. De thuisbezorgde afvalkalender geeft hierover uitsluitsel.

PMD wordt in de hele gemeente  op de vrijdag in de even weken ingezameld. Ook de PMD inzameling staat duidelijk aangegeven op de afvalkalender die op uw adres is bezorgd.

Restafval in de betaalde witte zak wordt elke twee weken opgehaald en wel op woensdagen. Welke woensdag u aan de beurt bent is duidelijk aangegeven op de afvalkalender.

Kerstbomen worden ingezameld tijdens de eerste twee regulieren GFT-inzameldagen in het nieuwe jaar. Kijk hiervoor op uw afvalkalender.

Online afvalkalender

Afvalwijzer

De afvalwijzer wordt jaarlijks in de weken voor Kerstmis toegestuurd naar hetzelfde adres waar u de  aanslag afvalstoffenheffing ontvangt. Op de thuisbezorgde afvalwijzer vindt u informatie in meer algemene zin over afval. Op de laatste bladzijde van de thuisbezorgde afvalwijzer staat de afvalkalender. Deze kalender geeft aan wanneer welk afval bij u wordt opgehaald.

U kunt de afvalwijzer ook online bekijken en downloaden

Openingstijden en afspraak maken

In verband met maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt via de website. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of spoed betreft, neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 14043.​

Daarnaast vervalt de avondopenstelling.

Meer informatie over de aanpassingen in de dienstverlening >

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens