Afvalkalender en afvalwijzer

Afvalkalender online

AfvalkalenderU kunt de afvalkalender ook online bekijken. Na het invullen van uw postcode en huisnummer kunt u uw persoonlijke afvalkalender downloaden.

De afvalkalender is adres afhankelijk. Op diverse dagen, in diverse frequenties worden in Valkenburg aan de Geul de verschillende afvalstromen opgehaald. De  afvalkalender geeft informatie over de inzameldagen die voor u gelden. Ook verschuivingen in verband met feestdagen zijn hier duidelijk zichtbaar.

GFT wordt alleen op dinsdag of donderdag ingezameld. De wekelijkse inzameldag is afhankelijk van uw adres. De thuisbezorgde afvalkalender geeft hierover uitsluitsel.

PMD wordt in de hele gemeente  op de vrijdag in de even weken ingezameld. Ook de PMD inzameling staat duidelijk aangegeven op de afvalkalender die op uw adres is bezorgd.

Restafval in de betaalde witte zak wordt elke twee weken opgehaald en wel op woensdagen. Welke woensdag u aan de beurt bent is duidelijk aangegeven op de afvalkalender.

Kerstbomen worden ingezameld tijdens de eerste twee regulieren GFT-inzameldagen in het nieuwe jaar. Kijk hiervoor op uw afvalkalender.

Online afvalkalender

Afvalwijzer

De afvalwijzer wordt jaarlijks in de weken voor Kerstmis toegestuurd naar hetzelfde adres waar u de  aanslag afvalstoffenheffing ontvangt. Op de thuisbezorgde afvalwijzer vindt u informatie in meer algemene zin over afval. Op de laatste bladzijde van de thuisbezorgde afvalwijzer staat de afvalkalender. Deze kalender geeft aan wanneer welk afval bij u wordt opgehaald.

U kunt de afvalwijzer ook online bekijken en downloaden

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens