Burgerkracht stimuleringsfonds

Heeft u een goed idee om uw buurt groener, gezelliger of veiliger te maken?

Wij helpen u graag!

Inwoners van Valkenburg bedenken regelmatig activiteiten of initiatieven waarmee hun omgeving leefbaarder wordt. De gemeente Valkenburg aan de Geul beloont deze initiatieven en projecten, omdat het belangrijk is dat u prettig woont in uw buurt of wijk. Daarom is er het Burgerkracht Stimuleringsfonds.   Hiermee stimuleren wij u om – samen met de andere bewoners van de buurt - uw buurt gezelliger, schoner, groener of veiliger te maken. U weet zelf immers het beste waar uw buurt behoefte aan heeft.

Hoe werkt het?

U heeft een goed initiatief of project(idee) dat een bijdrage levert aan de leefbaarheid in uw buurt? Dat kan gaan over het opknappen van een speeltuin of over het onderhouden van het groen. Of over het bevorderen van ontmoeting en betrokkenheid tussen buren, bijvoorbeeld door het realiseren van een ontmoetingsplek of een ‘samen eten’-project. Als u wilt weten of uw idee of plan in aanmerking komt voor een bijdrage vanuit het Burgerkracht Stimuleringsfonds, kunt u contact opnemen met Bureau Burgerkracht! bij de gemeente Valkenburg aan de Geul. Dit kan telefonisch via het Klant Contact Centrum, tel. 14 043 of via burgerkracht@valkenburg.nl

Met onderstaand formulier kunt u uw plan bij ons aanmelden en uw aanvraag indienen.

Openingstijden en afspraak maken

Voor veel producten dient u online een afspraak te maken. Controleer of u voor het product van uw keuze een afspraak kunt maken.

Afspraak maken

Meer openingstijden en contactgegevens